Portfolio en Case studies

Hoe ik al diverse bedrijven efficiënter heb helpen werken

Optimalisatie van bedrijfsprocessen

Nuttig voor: allerlei bedrijven

Voorbeeld:

Ik heb het volledige bedrijfsproces van een printbedrijf, van bestelling tot facturatie, efficiënter gemaakt. Om dat voor elkaar te krijgen heb ik een maatwerkoplossing ontwikkeld die hun ordersysteem direct met hun workflowsoftware laat samenwerken. Dankzij mijn aanpassingen gaat de informatie die medewerkers in het ordersysteem invoeren, automatisch in de juiste vorm naar de workflowsoftware.

Printautomatisering

Nuttig voor: printbedrijven, reprobedrijven, drukkerijen en bedrijven met een grote eigen print- of repro-afdeling

Voorbeeld 1:

Voor hetzelfde printbedrijf heb ik ook maatwerksoftware ontwikkeld om efficiënter te printen. Mijn applicatie zet bestanden die geprint moeten worden automatisch om naar een PDF-bestand met extra aanwijzingen voor de printer.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan snijtekens of streepjescodes die de printer herkent, zodat de geprinte documenten automatisch gesorteerd en/of makkelijker gesneden kunnen worden. Maar deze applicatie heeft nog veel meer mogelijkheden, zoals automatisch krimpen of uitrekken, extra wit of vouwlijnen enzovoort.

Voorbeeld 2:

Voor een uitgeverij heb ik een concept applicatie ontwikkeld die automatisch online teksten printklaar maakt. Met deze applicatie kunt u gepersonaliseerde of themaboekjes printen, in grote of kleine oplages voor bijvoorbeeld opleidingen, trainingen of als relatiegeschenk.

Maatwerk voor klanten

Nuttig voor: bouwbedrijven

Voorbeeld:

Ik heb een speciale aanbestedingswebsite gebouwd voor het printwerk van bouwbedrijven. Opdrachtgevers in de bouw kunnen hiermee voor ze een aanbesteding laten printen, eerst onderaannemers uitnodigen om digitaal aan te geven of en zo ja voor welk onderdeel van het werk ze willen bieden. De onderaannemers kunnen precies aangeven welke tekeningen ze willen ontvangen. Deze gegevens worden automatisch verzameld en vervolgens worden de juiste tekeningen geprint en verstuurd.

Deze aanbestedingssite bespaart bouwbedrijven veel tijd aan de voorbereiding van de aanbesteding en het bestellen van printwerk en veel geld voor printwerk en verzendkosten.

Website

Nuttig voor: Middelgrote en kleine ondernemingen

Voorbeeld:

In samenwerking met een grafisch ontwerper en de klant zelf, heb ik een meertalige website voor een vertaalbureau ontwikkeld. Hiervoor heb ik een aangeleverd grafisch ontwerp, dat perfect aansluit op de huisstijl van de klant, omgezet in een multifunctionele en interactieve website.

Deze website draait op het contentmanagementsysteem Drupal en is niet alleen sneller en eenvoudiger te beheren dan de oude website van het vertaalbureau, maar is ook beter te vinden in zoekmachines en beter geïntegreerd met de andere online media die de klant gebruikt. Bovendien blijft de site er ook bij aanpassingen professioneel en strak uitzien, doordat Drupal automatisch de standaardstijlen op nieuw toegevoegde teksten toepast.

Sinds de nieuwe website in gebruik is, krijgt het vertaalbureau meer informatie-aanvragen en opdrachten via internet, en ook meer telefonische aanvragen van mensen die de website hebben gezien.